Ananasta karamellikastikkeella

Aitoon karamellikastikkeeseen sulatetaan ensin sokeri, ja lisätään sitten voi ja kerma. Voit kuitenkin tehdä myös päinvastoin, ja kastikkeesta tulee yhtä maukas, mutta se on helpompi valmistaa niin. Tarjoile minkä tahansa hedelmien tai jäätelön kanssa.

Neljälle

  • 1 iso ananas
  • 2 kiiviä, viipaleina
  • 1 pkt pähkinäjäätelöä

Kastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl siirappia
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 rkl voita
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kerma, siirappi ja sokeri, kuumenna kiehuvaksi.

2. Vatkaa voi mukaan pieninä nokareina. Keitä 10-15 minuuttia. Ota liedeltä, lisää vaniljasokeri.

3. Leikkaa ananas neljäksi viipaleeksi, laita lautasille.

4. Laita päälle jäätelöä ja kastiketta, koristele kiivillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.