Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ananasta karamellikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Aitoon karamellikastikkeeseen sulatetaan ensin sokeri, ja lisätään sitten voi ja kerma. Voit kuitenkin tehdä myös päinvastoin, ja kastikkeesta tulee yhtä maukas, mutta se on helpompi valmistaa niin. Tarjoile minkä tahansa hedelmien tai jäätelön kanssa.

Neljälle

  • 1 iso ananas
  • 2 kiiviä, viipaleina
  • 1 pkt pähkinäjäätelöä

Kastike

  • 2 dl kuohukermaa
  • 2 rkl siirappia
  • ½ dl fariinisokeria
  • 2 rkl voita
  • 1 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

1. Sekoita kerma, siirappi ja sokeri, kuumenna kiehuvaksi.

2. Vatkaa voi mukaan pieninä nokareina. Keitä 10-15 minuuttia. Ota liedeltä, lisää vaniljasokeri.

3. Leikkaa ananas neljäksi viipaleeksi, laita lautasille.

4. Laita päälle jäätelöä ja kastiketta, koristele kiivillä.

Tuoreimmat aiheesta

Ananas