Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pähkinätäytteinen kala

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Useampien kauppojen pakastealtaasta tai kalatiskiltä voi ostaa kokonaisia kaloja. Tämän reseptin avulla loihdit helposti maukkaan kala-aterian esimerkiksi taimenesta.

8 annosta

  • 1 kokonainen taimen
  • 3 tl suolaa
  • 2½ dl oliiviöljyä
  • 2½ dl hienonnettua sipulia
  • 3½ dl paprikakuutioita
  • 2½ dl saksanpähkinöitä
  • 1½ dl + 1 rkl persiljaa
  • 3 rkl granaattiomenan hedelmälihaa
  • 1½ tl mustapippuria myllystä
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2½ dl tahine-seesaminsiementahnaa
  • 1 3/4 - 2½ dl kylmää vettä
  • 1 1/4 dl sitruunamehua
  • 1 tl suolaa
  • 1 sitruuna

Valmistusohje

1. Sulata kala lähes kokonaan. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Hiero kalan sisään kaksi teelusikallista suolaa ja kaada päälle desilitra öljyä Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi paprika. Rouhi saksanpähkinät. Kuumenna jäljelle jäänyt öljy pannulla. Lisää sipuli ja kuullota koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon paprikakuutiot ja pähkinärouhe. Kypsennä, kunnes paprikakuutiot ovat pehmenneet. Lisää 1½ dl persiljaa, 2 rkl granaattiomenan hedelmälihaa sekä mustapippuri ja jäljellä oleva suola.

2. Lusikoi pähkinä-paprikasekoitusta kalan sisään ja sulje kala puisilla cocktailtikuilla. Kypsennä uunin keskitasolla 40-50 minuuttia. Valele 15 minuutin välein paistoliemellä. Kala on kypsää, kun liha irtoaa selkäruodoista.

3. Viipaloi sitruuna. Kuori valkosipulinkynnet ja puserra ne kulhoon. Sekoita joukkoon tahinetahna. Vatkaa seokseen 1 1/4 dl kylmää vettä, sitruunamehu ja suola. Jatkaa vatkaamista ja lisää jäljellä oleva vesi ruokalusikallinen kerrallaan, kunnes seos on majoneesimaisen paksua. Tarjoa granaattiomenalla ja persiljalla koristeltuna kuten kuvassa.

Tuoreimmat aiheesta

Uunikala