Munat riisipedillä ja currykastike
Esilämmitä vuoka kuumalla vedellä, mutta kuivaa se tarkoin ennen kuin kaadat riisit siihen.
Neljälle
- 2 dl jasmiiniriisiä
- 4 dl vettä
- 4 munaa
Currykastike
- 2 salottisipulia
- 1 omena
- 2 rkl voita
- 2 tl currya
- 2 rkl vehnäjauhoa
- 4 dl kanalientä
Valmistusohje
1. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Keitä munat, huuhtele ne kylmässä vedessä, kuori ja halkaise ne.
2. Currykastike: Kuori ja silppua sipulit. Kuutioi omena. Kuullota sipulisilppua ja omenakuutioita voissa, ripottele pinnalle curry ja paista hetki. Nosta liedeltä ja sekoita jauhot joukkoon, nosta takaisin liedelle ja kaada sekaan kanalientä vähän kerrallan ja sekoitellen. Kiehauta ja keitä 3 minuuttia. Siivilöi kastike.
3. Kaada riisi lämpimään vuokaan. Nostele munanpuolikkaat riisipedille ja kaada kastike päälle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka