Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua ankanrintaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ankka myydään usein pakastettuna. Sulata ankanrintoja jääkaapissa vuorokausi, jolloin saat parhaan lopputuloksen. Hippunen sokeria nostaa ankanlihan makua

Neljälle

  • 4 luutonta ankanrintaa
  • 2 sitruunalohkoa
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 rkl voisulaa

Voiteluun

  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl vettä
  • 2 tl raakaruokosokeria

Kastike

  • 4 dl kanalientä
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoa
  • 2 tl kiinalaista soijaa
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä vihanneksia

Valmistusohje

1. Kuumenna uni 225 asteeseen. Hiero ankanrinnat sisä- ja ulkopuolelta sitruunalohkoilla. Mausta suolalla ja pippurilla.

2. Ruskista rintalihoja voissa paistinpannulla, siirrä sitten uunivuokaan. Penslaa sitruuna-sokeriseoksella ja laita uuniin 10-15 minuutiksi. Ota lihat uunista ja pidä lämpimänä. Viipaloi ennen tarjoilua.

3. Kastike: Kaada kanaliemi ankarintojen joukkoon uunivuokaan. Pyörittele sitä hieman vuoassa, jotta maut irtoavat liemeen. Ota liemi talteen. Sulata voi kasarissa, sekoita joukkoon jauho ja kaada mukaan lientä sekoittaen. Kiehauta, vähennä lämpöä ja anna poreilla 5 minuuttia. Mausta soijalla, suolalla ja pippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa