Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti
Ankan kanssa sopii tarjottavaksi tuoreen sadon vadelmat sekä suolapähkinä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- ankan rintafilee
- 0,5 dl öljyä
- 1,5 dl vadelmia
- 2 rkl fariinisokeria
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Valmista ankalle marinadi: sekoita öljyyn sokeri, lisää vadelmat ja sekoita haarukalla, jotta vadelmat soseutuvat. Laita ankan rintafilee pakastepussiin ja kaada pussiin marinadi, solmi pussi kiinni ja hiero marinadi pussin läpi joka puolelle ankkaa. Marinoi jääkaapissa vähintään 12 tuntia, mielellään vuorokausi.
Ota ankka pussista ja pyyhi ylimääräinen marinadi talouspaperilla. Valmistele ankka paistamista varten: leikkaa rasvaan terävällä veitsellä muutama ristikkäinen viilto, varo leikkaamasta lihaa.
Suolaa ja pippuroi filee kummaltakin puolelta ja nosta se rasvapuoli alaspäin miedolle pannulle ja paista 10 minuuttia, kunnes filee muuttuu rapeaksi ja kullanruskeaksi, käännä ja paista vielä 5 minuuttia.
Kääri valmis filee folioon ja anna vetäytyä 5 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka