Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiä
Oluessa haudutettu ankka on epätavallinen ruokalaji. Resepti on kotoisin Perusta. Oluen ja juustokuminan maustama lintu tarjoillaan korianteri-riisipedillä. Ruoan voi myös valmistaa kananpojasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ankka, n. 2-2 ½ kg
- ½ dl vastapuristettua sitruunamehua
- 2 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- ½ dl maissiöljyä
- 3 ½ dl vaaleaa ykkösolutta
- 2 ½ dl vaaleaa nelosolutta
- 5 dl pitkäjyväistä riisiä
- 2 ½ hienonnettua, tuoretta korianteria
- 2 ½ dl vihreitä herneitä
Valmistusohje
1. Paloittele ankka 6-8 osaan ja leikkaa pois lähes kaikki rasva. Sekoita sitruunamehu, juustokumina, ½ tl suolaa ja ½ maustemittaa pippuria. Penslaa lihat marinadilla, peitä foliolla ja anna maustua 3 tuntia huoneenlämmössä tai 6 tuntia jääkaapissa.
2. Kuumenna öljy kuumalla levyllä paksupohjaisessa padassa. Lisää ankanpalat ja ruskista hyvin joka puolelta. Kaada pois lähes kaikki rasva, jätä n. 2 rkl jäljelle. Lisää olut ja anna ankan hautua kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes reisipalat tuntuvat pehmeiltä. Nosta lihapalat padasta ja pidä ne lämpiminä.
3. Siivilöi liemi, kuori osa rasvasta pois ja lisää tarvittaessa vettä niin että saat 8 ½ dl lientä. Kuumenna kiehuvaksi, lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Lisää korianteri, herneet, ½ tl suolaa ja ½ maustemittaa pippuria. Lisää ankanpalat riisin päälle ja anna levätä muutama minuutti kannen alla miedolla lämmöllä jotta kaikki on yhtä lämmintä tarjoiltaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka