Paistettua kampelaa Murat´n tapaan
Joachim Murat oli keisari Napoleonin lanko ja Napolin kuningas. Tämä hänen lempiruoakseen väitetty kala-ateria valmistettiin alunperin piikkikampelasta, mutta sen voi tehdä vallan mainiosti muustakin kalasta, kuten merianturasta tai punakampelasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 hengelle
- 8 fileetä piikki- tai punakampelaa tms.
- suolaa ja valkopippuria
- 4 rkl vehnäjauhoa
- voita sekä öljyä paistamiseen
- 4 keskikokoista perunaa
- 1 purkki latva-artisokan pohjia
- 4 tomaattia
- 2 tl sitruunamehua
- 2 rkl persiljasilppua
- 50 g voita
Lisäksi
- keitettyä parsaa
- sitruunalohkoja
- mausteyrttejä
Valmistusohje
1. Kuutioi kuoritut perunat sekä artisokanpohjat ja paista ne erikseen voissa. Pidä lämpiminä. Leikkaa tomaatit paksuiksi viipaleiksi, kääntele jauhoissa, suolaa ja pippuroi ja paista kuumassa öljyssä. Valuta viipaleet talouspaperin päällä.
2 Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja kääntele ne jauhoissa. Paista kullanruskeiksi runsaassa voissa. Aseta fileet lämmitetyille lautasille.
3. Jaa peruna- ja artisokanpohjakuutiot fileiden ympärille ja aseta tomaattiviipaleet niiden päälle. Ripota pinnalle hieman sitruunamehua sekä persiljasilppua ja kaada annokselle ruskistettua voita. Tarjoile heti keitetyn parsan ja sitruunalohkojen kera. Koristele mausteyrteillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka