Paistettua kampelaa Murat´n tapaan

Joachim Murat oli keisari Napoleonin lanko ja Napolin kuningas. Tämä hänen lempiruoakseen väitetty kala-ateria valmistettiin alunperin piikkikampelasta, mutta sen voi tehdä vallan mainiosti muustakin kalasta, kuten merianturasta tai punakampelasta.

4 hengelle

  • 8 fileetä piikki- tai punakampelaa tms.
  • suolaa ja valkopippuria
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • voita sekä öljyä paistamiseen
  • 4 keskikokoista perunaa
  • 1 purkki latva-artisokan pohjia
  • 4 tomaattia
  • 2 tl sitruunamehua
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 50 g voita

Lisäksi

  • keitettyä parsaa
  • sitruunalohkoja
  • mausteyrttejä

Valmistusohje

1. Kuutioi kuoritut perunat sekä artisokanpohjat ja paista ne erikseen voissa. Pidä lämpiminä. Leikkaa tomaatit paksuiksi viipaleiksi, kääntele jauhoissa, suolaa ja pippuroi ja paista kuumassa öljyssä. Valuta viipaleet talouspaperin päällä.

2 Mausta kalafileet suolalla ja pippurilla ja kääntele ne jauhoissa. Paista kullanruskeiksi runsaassa voissa. Aseta fileet lämmitetyille lautasille.

3. Jaa peruna- ja artisokanpohjakuutiot fileiden ympärille ja aseta tomaattiviipaleet niiden päälle. Ripota pinnalle hieman sitruunamehua sekä persiljasilppua ja kaada annokselle ruskistettua voita. Tarjoile heti keitetyn parsan ja sitruunalohkojen kera. Koristele mausteyrteillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!