Paistettua lohta ja curry-vihannesriisiä

Älä tee tämän herkullisen lohen valmistamisesta vaikeaa. Useimmiten lohi maistuu parhaalta, jos sen vain paistaa tai grillaa. Näin lohi on erittäin nopeasti valmistuvaa ruokaa. Esikeitetty täysjyväriisi kypsyy 10 minuutissa.

Neljälle

  • 600 g lohifileetä nahan kera
  • 250 g kokonaista lehtipinaattia
  • sitruunalohkoja
  • 2 dl esikeitettyä täysjyväriisiä (parboiled)
  • 1 keltasipuli
  • 1 vihreä paprika
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • 2 tl mietoa currya

Valmistusohje

1. Aloita curryriisistä: Kuori ja hienonna sipuli, halkaise ja hienonna paprika.

2. Kuumenna öljyä isossa teflonpannussa. Paista sipuli ja paprika kevyesti ja lisää curry. Lisää riisi ja 4 dl vettä. Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Käännä levy pois päältä ja anna kattilan olla liedellä kunnes riisi tarjoillaan, se keittyy valmiiksi jälkilämmössä.

3. Sulata pinaatti ja lämmitä se mikrossa. Suolaa ja pippuroi kevyesti.

4. Sinun ei tarvitse poistaa lohesta nahkaa. Grillaa lohi tai paista se paistinpannussa, ensin lihapuoli alaspäin. Käännä ja paista valmiiksi nahka alaspäin. Suolaa ja pippuroi. Varmista, että kala on läpikypsä eli läpinäkymätön, kiinteä ja kevyen vaaleanpunainen.

5. Tarjoile lohi pinaatin, curryriisin ja sitruunalohkojen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.