Paistettua lohta ja curry-vihannesriisiä
Älä tee tämän herkullisen lohen valmistamisesta vaikeaa. Useimmiten lohi maistuu parhaalta, jos sen vain paistaa tai grillaa. Näin lohi on erittäin nopeasti valmistuvaa ruokaa. Esikeitetty täysjyväriisi kypsyy 10 minuutissa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 600 g lohifileetä nahan kera
- 250 g kokonaista lehtipinaattia
- sitruunalohkoja
- 2 dl esikeitettyä täysjyväriisiä (parboiled)
- 1 keltasipuli
- 1 vihreä paprika
- 1 rkl rapsiöljyä
- 2 tl mietoa currya
Valmistusohje
1. Aloita curryriisistä: Kuori ja hienonna sipuli, halkaise ja hienonna paprika.
2. Kuumenna öljyä isossa teflonpannussa. Paista sipuli ja paprika kevyesti ja lisää curry. Lisää riisi ja 4 dl vettä. Laita kansi päälle ja kuumenna kiehuvaksi. Käännä levy pois päältä ja anna kattilan olla liedellä kunnes riisi tarjoillaan, se keittyy valmiiksi jälkilämmössä.
3. Sulata pinaatti ja lämmitä se mikrossa. Suolaa ja pippuroi kevyesti.
4. Sinun ei tarvitse poistaa lohesta nahkaa. Grillaa lohi tai paista se paistinpannussa, ensin lihapuoli alaspäin. Käännä ja paista valmiiksi nahka alaspäin. Suolaa ja pippuroi. Varmista, että kala on läpikypsä eli läpinäkymätön, kiinteä ja kevyen vaaleanpunainen.
5. Tarjoile lohi pinaatin, curryriisin ja sitruunalohkojen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa