Curry-kalapata simpukoiden kera

Maukas merenherkkuruoka, jossa koko ateria on yhdessä padassa. Löydät miltei kaiken tarvittavan pakasteosastolta. Kaikki ainekset ovat sitä paitsi hyvin hyödyllisiä – vähärasvaisia ja kivennäis- sekä vitamiinirikkaita.

Neljälle

  • 400 g pakastekalaa
  • 1 sipuli
  • 6 perunaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl currya
  • 5 dl kalalientä
  • 1 purkki kokonaisia tomaatteja
  • 250 g pakaste-pinaatinlehtiä
  • 1 tl suolaa
  • 500 g pakastesimpukoita

Koristeeksi

  • 3 ½ rkl kuorimattomia seesaminsiemeniä

Valmistusohje

1. Sulata kalabriketti puolittain ja leikkaa se suurehkoiksi paloiksi. Kuori sipuli, valkosipulinkynnet ja perunat. Leikkaa sipuli renkaiksi, valkosipulinkynnet ja perunat viipaleiksi.

2. Kuumenna öljy sen kokoisessa padassa, jossa pystyt tekemään koko ruoan loppuun saakka. Ripota curry öljyyn ja sekoita. Lisää sipulit ja valkosipulit, kuullota muutama minuutti. Lisää sitten perunat ja kaada päälle kalaliemi. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 5 minuuttia.

3. Sulata pinaatinlehdet puolittain ja leikkaa ne hieman pienemmiksi. Lisää pataan säilyketomaatit ja pinaattisilppu, sitten kalapalat. Kiehauta kerran, sulje kansi ja vedä pata liedeltä. Anna padan seistä 5 minuuttia ja tarkista sitten, että kala on kypsää, ts. se on valkoista läpinäkymätöntä. Maista ja lisää suolaa jos on tarvis. Laita nyt simpukat pataan ja anna lämmetä kauttaaltaan. Sirottele pinnalle paahdettuja seesaminsiemeniä tarjolle tuotaessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!