Paistettua lohta pekaanipähkinäpaneerauksella

Vaihda korppujauhot pähkinöihin, niin saat herkullisen, erilaisen paneerauksen. Tämä lohi maistuu hyvältä salaatin kera, johon laitat esimerkiksi okraa ja maissia.

Neljälle

  • 4 palaa lohifileetä
  • 2 tl liquid smokea
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Penslaa lohipalat liquid smokella, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kaada vehnäjauhot syvälle lautaselle, vatkaa muna toisella lautasella. Hienonna pähkinät ja laita ne kolmannelle lautaselle. Kasta kalapalat ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi pähkinärouheeseen. Laita leikkuulaudalle kuivumaan ennen paistamista.

3. Paista kalapalat varovaisesti voissa keskilämmöllä, sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!