Paistettua lohta pekaanipähkinäpaneerauksella
Vaihda korppujauhot pähkinöihin, niin saat herkullisen, erilaisen paneerauksen. Tämä lohi maistuu hyvältä salaatin kera, johon laitat esimerkiksi okraa ja maissia.
Neljälle
- 4 palaa lohifileetä
- 2 tl liquid smokea
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl pekaanipähkinöitä
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Penslaa lohipalat liquid smokella, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kaada vehnäjauhot syvälle lautaselle, vatkaa muna toisella lautasella. Hienonna pähkinät ja laita ne kolmannelle lautaselle. Kasta kalapalat ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi pähkinärouheeseen. Laita leikkuulaudalle kuivumaan ennen paistamista.
3. Paista kalapalat varovaisesti voissa keskilämmöllä, sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa