Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua lohta pekaanipähkinäpaneerauksella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vaihda korppujauhot pähkinöihin, niin saat herkullisen, erilaisen paneerauksen. Tämä lohi maistuu hyvältä salaatin kera, johon laitat esimerkiksi okraa ja maissia.

Neljälle

  • 4 palaa lohifileetä
  • 2 tl liquid smokea
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 kananmuna
  • 1 ½ dl pekaanipähkinöitä
  • 2 rkl voita

Valmistusohje

1. Penslaa lohipalat liquid smokella, mausta suolalla ja pippurilla.

2. Kaada vehnäjauhot syvälle lautaselle, vatkaa muna toisella lautasella. Hienonna pähkinät ja laita ne kolmannelle lautaselle. Kasta kalapalat ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi pähkinärouheeseen. Laita leikkuulaudalle kuivumaan ennen paistamista.

3. Paista kalapalat varovaisesti voissa keskilämmöllä, sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.

Tuoreimmat aiheesta

Paistettu lohi