Paistettua lohta pekaanipähkinäpaneerauksella
Vaihda korppujauhot pähkinöihin, niin saat herkullisen, erilaisen paneerauksen. Tämä lohi maistuu hyvältä salaatin kera, johon laitat esimerkiksi okraa ja maissia.
Neljälle
- 4 palaa lohifileetä
- 2 tl liquid smokea
- suolaa ja jauhettua mustapippuria
- 1 dl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 ½ dl pekaanipähkinöitä
- 2 rkl voita
Valmistusohje
1. Penslaa lohipalat liquid smokella, mausta suolalla ja pippurilla.
2. Kaada vehnäjauhot syvälle lautaselle, vatkaa muna toisella lautasella. Hienonna pähkinät ja laita ne kolmannelle lautaselle. Kasta kalapalat ensin jauhoihin, sitten kananmunaan ja lopuksi pähkinärouheeseen. Laita leikkuulaudalle kuivumaan ennen paistamista.
3. Paista kalapalat varovaisesti voissa keskilämmöllä, sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka