Kalavuoat
Voit tehdä tämän mainiolta maistuvan alkuruoan, jos sinulla on tähteeksi jäänyttä keitettyä kalaa ja riisiä. Kalaksi sopii parhaiten turska, kolja tai kuha.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 200 g keitettyä kalaa
- 1 dl keitettyä riisiä
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl parmesaaniraastetta
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 2 tl oliiviöljyä
- mustapippurirouhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele kala pienemmäksi. Voitele neljä uuninkestävää annosvuokaa. Lusikoi riisi vuokien pohjalle ja nosta kalapalat päälle. Vatkaa munat ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munakerma vuokiin kalojen päälle.
2. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes kalavuoissa on kaunis väri.
3. Halkaise kirsikkatomaatit ja paista ne öljyssä. Jauha pinnalle mustapippuria ja tarjoile kalavuokien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi