Kalavuoat
Voit tehdä tämän mainiolta maistuvan alkuruoan, jos sinulla on tähteeksi jäänyttä keitettyä kalaa ja riisiä. Kalaksi sopii parhaiten turska, kolja tai kuha.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 200 g keitettyä kalaa
- 1 dl keitettyä riisiä
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl parmesaaniraastetta
- 1 rasia kirsikkatomaatteja
- 2 tl oliiviöljyä
- mustapippurirouhetta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Paloittele kala pienemmäksi. Voitele neljä uuninkestävää annosvuokaa. Lusikoi riisi vuokien pohjalle ja nosta kalapalat päälle. Vatkaa munat ja kerma, mausta suolalla ja pippurilla. Kaada munakerma vuokiin kalojen päälle.
2. Ripottele pinnalle parmesaaniraastetta. Paista uunin alatasolla noin 30 minuuttia, tai kunnes kalavuoissa on kaunis väri.
3. Halkaise kirsikkatomaatit ja paista ne öljyssä. Jauha pinnalle mustapippuria ja tarjoile kalavuokien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku