Lampaanpaistiviipaleet vihannessoseessa
Pyydä lihakauppiastasi sahaamaan lampaanpaisti luineen kahden sentin paksuisiksi viipaleiksi. Makoisa juuressose on hieno lisäke.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4-6 lampaanpaistiviipaletta
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Sose
- 4 pihvitomaattia kuorittuina
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 2 palsternakkaa siivuina
- 2 naurista siivuina
- 1-2 rkl oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Aloita soseesta. Paista vihanneksia öljyssä kattilassa, alenna lämpöä ja keitä hiljaa kannen alla, kunnes kaikki ainekset muussaantuvat. Mausta.
2. Mausta lihat, paista 3-4 minuuttia puoleltaan. Kaada ½ dl vettä pannulle, sulje kansi ja jälkipaista 5 minuuttia. Tarjoile vihannessoseen ja nuudeleiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku