Omenapossu
Omenat ja sipulit sopivat täydellisesti suolaisen possun seuraksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
4 annosta
- 500 g porsaankylkeä viipaleina
- 4 sipulia
- 4 kiinteää, hapanta omenaa
- vastajauhettua mustapippuria
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi sipulit. Kuori omenat, poista siemenkodat ja laikkaa tasakokoisiksi viipaleiksi. Leikkaa lihaviipaleista kamara. Paista viipaleet kullanruskeiksi ja nosta ne paistinpannun kokoiselle lautaselle. Asettele omenaviipaleet lihan päälle.
2. Kuullota sipulit lihan paistinrasvassa, mutta älä ruskista. Valuta sipulihakkeluksesta rasva ja levitä hakkelus omenaviipaleille. Siirrä annokset lautaselta varovasti tyhjälle paistinpannulla. Lisää hieman vettä ja hauduta miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia.
3. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja tarjoa höyryävän kuumien keitinperunoiden kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku