Berniläinen rösti

Tämä sveitsiläinen perunakakku sopii tarjottavaksi yhtä hyvin pääruokana salaatin kera kuin bratwurstin tai liharuokien seuralaisena. Kakku paistetaan kummaltakin puolelta. Siksi kannattaa käyttää teflonpannua.

4 annosta

  • 8 kookasta keitettyä perunaa kuorineen
  • 100 g siansivua
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuori perunat ja raasta ne. Leikkaa siansiivu pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Paista siansivua ja sipulia voissa hennon vaaleanruskeiksi. Sekoita joukkoon perunaraaste ja paista samalla sekoittaen vielä muutaman minuutin ajan. Lisää suolaa varoen.

2. Puristele seos kakun muotoon ja paista kauniin ruskeaksi. Aseta kookas lautanen ylösalaisin pannun päälle ja käännä kakku sille.

3. Liu'uta kakku saman tien takaisin pannuun. Anna ruskistua. Tarjoa rapean ruskeana.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!