Pariloitua kinkkua ja kermassa haudutettua sipulia
Tämä erittäin suosittu ruokalaji sopii sekä lounaaksi että myöhäisillan pikkusuolaiseksi. Lisä maistuvat keitetyt perunat. Voit myös tarjota kinkun lämpimän maalaisleipäviipaleen päältä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 16-20 palvikinkkuviipaletta
- 3 keskikokoista sipulia
- voita
- suolaa, pippuria
- 3 dl kuohukermaa
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Leikkaa sipuli mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Kypsennä sipuliviipaleita miedolla lämmöllä voissa niin, että ne pehmenevät mutteivät ruskistu. Mausta suolalla ja pippurilla.
2. Lisää kerma ja anna hautua, kunnes kerma on imeytynyt ja seos on sakeaa muhennosta.
3. Pariloi kinkku niin, että se saa hieman väriä ja muuttuu rapeaksi. Jaa sipulimuhennos lämpimille lautasille ja nosta päälle kinkkusiivu. Ripottele pinnalle hienonnettua persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka