Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Persiljapihvit juuressoseen kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Joutuisa ruoka, jonka voi valmistaa etukäteen ja vain gratinoida kotiin tultuaan, silloin kun haluaa päivällisen nopeasti pöytään.

Kahdelle

  • 200 g sikajauhelihaa
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 2 rkl silputtuja herkkusieniä
  • 2 rkl pekonisilppua
  • 6 rkl kermaa

Tarjoiluun

  • 4 viipaletta pekonia
  • suikaloitua kaalia
  • 2 annosta juuressosetta
  • 1 munankeltuainen

Valmistusohje

voita paistamiseen

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset. Muotoile kaksi isoa pihviä.

2. Paista ne pannulla voissa 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä uunivuokaan.

3. Paista pekoni pannulla. Laita viipaleet vuokaan. Sekoita juuressoseeseen munankeltuainen ja lusikoi tai pursota pihvien ympärille. Gratinoi nopeasti, kunnes sose saa kauniin värin.

Tuoreimmat aiheesta

Jauhelihapihvit