Persiljapihvit juuressoseen kanssa
Joutuisa ruoka, jonka voi valmistaa etukäteen ja vain gratinoida kotiin tultuaan, silloin kun haluaa päivällisen nopeasti pöytään.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kahdelle
- 200 g sikajauhelihaa
- 1 muna
- suolaa ja pippuria
- 2 rkl persiljasilppua
- 2 rkl silputtuja herkkusieniä
- 2 rkl pekonisilppua
- 6 rkl kermaa
Tarjoiluun
- 4 viipaletta pekonia
- suikaloitua kaalia
- 2 annosta juuressosetta
- 1 munankeltuainen
Valmistusohje
voita paistamiseen
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset. Muotoile kaksi isoa pihviä.
2. Paista ne pannulla voissa 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä uunivuokaan.
3. Paista pekoni pannulla. Laita viipaleet vuokaan. Sekoita juuressoseeseen munankeltuainen ja lusikoi tai pursota pihvien ympärille. Gratinoi nopeasti, kunnes sose saa kauniin värin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka