Persiljapihvit juuressoseen kanssa

Joutuisa ruoka, jonka voi valmistaa etukäteen ja vain gratinoida kotiin tultuaan, silloin kun haluaa päivällisen nopeasti pöytään.

Kahdelle

  • 200 g sikajauhelihaa
  • 1 muna
  • suolaa ja pippuria
  • 2 rkl persiljasilppua
  • 2 rkl silputtuja herkkusieniä
  • 2 rkl pekonisilppua
  • 6 rkl kermaa

Tarjoiluun

  • 4 viipaletta pekonia
  • suikaloitua kaalia
  • 2 annosta juuressosetta
  • 1 munankeltuainen

Valmistusohje

voita paistamiseen

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Sekoita kaikki mureketaikinan ainekset. Muotoile kaksi isoa pihviä.

2. Paista ne pannulla voissa 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Siirrä uunivuokaan.

3. Paista pekoni pannulla. Laita viipaleet vuokaan. Sekoita juuressoseeseen munankeltuainen ja lusikoi tai pursota pihvien ympärille. Gratinoi nopeasti, kunnes sose saa kauniin värin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.