Paistetut silakkapihvit perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera
Tämä on klassista kotiruokaa. Tarjoile mielellään puolukkahillon ja voisulan kera.
Neljälle
- 30 silakkapihviä
- 3 kananmunaa
- 4 dl maitoa
- ½ dl ranskalaista sinappia
- ½ dl suomalaista sinappia
- suolaa, pippuria
- 1 dl ruisjauhoja
- 1 dl korppujauhoja
Perunamuusi
- 800 g jauhoisia perunoita
- 4 dl maitoa
- 100 g voita
- suolaa, pippuria, muskottia
Tarjoiluun
- puolukkahilloa
- voisulaa
Valmistusohje
1. Pese silakat kylmässä vedessä, leikkaa pois evät.
2. Vatkaa sinappi, munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita hyvin valuneet silakat maitoseokseen ja marinoi vähintään 1 tunti.
4. Keitä samalla perunat kevyesti suolatussa vedessä.
5. Muusaa perunat perunasurvimella, lisää voi, maito, muskottia, suolaa ja pippuria. Sekoita tai vatkaa kevyesti.
6. Laita silakkapihvit pareittain vastakkain, persiljanvarsi niiden väliin, ja kääntele pihvit ruisjauho-korppujauhoseoksessa. Paista voissa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.
7. Tarjoile silakat perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa