Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistetut silakkapihvit perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on klassista kotiruokaa. Tarjoile mielellään puolukkahillon ja voisulan kera.

Neljälle

  • 30 silakkapihviä
  • 3 kananmunaa
  • 4 dl maitoa
  • ½ dl ranskalaista sinappia
  • ½ dl suomalaista sinappia
  • suolaa, pippuria
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 1 dl korppujauhoja

Perunamuusi

  • 800 g jauhoisia perunoita
  • 4 dl maitoa
  • 100 g voita
  • suolaa, pippuria, muskottia

Tarjoiluun

  • puolukkahilloa
  • voisulaa

Valmistusohje

1. Pese silakat kylmässä vedessä, leikkaa pois evät.

2. Vatkaa sinappi, munat ja maito, mausta suolalla ja pippurilla.

3. Laita hyvin valuneet silakat maitoseokseen ja marinoi vähintään 1 tunti.

4. Keitä samalla perunat kevyesti suolatussa vedessä.

5. Muusaa perunat perunasurvimella, lisää voi, maito, muskottia, suolaa ja pippuria. Sekoita tai vatkaa kevyesti.

6. Laita silakkapihvit pareittain vastakkain, persiljanvarsi niiden väliin, ja kääntele pihvit ruisjauho-korppujauhoseoksessa. Paista voissa 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta.

7. Tarjoile silakat perunamuusin, puolukkahillon ja voisulan kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi