Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Gourmesilakat persiljavoin ja perunamuusin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä herkullinen silakkaruoka vaatii hieman valmisteluja päivää ennen, joten muista ottaa se huomioon.

Neljälle

  • 16 silakkafileetä
  • 3 dl kermaa
  • 3 rkl makeaa sinappia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 dl korppujauhoja

Persiljavoi

  • 50 g voita
  • 1 dl hienonnettua persiljaa
  • 1 tl puristettua sitruunamehua
  • 1 maustemitta suolaa

Perunamuusi

  • 1 kg perunoita
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 rkl voita
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria

Valmistusohje

1. Sekoita kerma, sinappi ja tilli. Laita silakat seokseen, anna maustua jääkaapissa vuorokausi.

2. Persiljavoi: Sekoita voi pehmeäksi. Hienonna persilja ja lisää se voihin sitruunamehun ja suolan kera, sekoita. Muotoile pötköksi ja laita kylmään pariksi tunniksi. Viipaloi ennen tarjoilua.

3. Perunamuusi: Kuori perunat ja keitä ne kevyesti suolatussa vedessä. Muussaa keitetyt perunat juuressurvimella, lisää kuuma maito, voi, suola ja pippuri samalla sekoittaen.

4. Paneroi silakat korppujauhoissa. Paista voissa paistinpannussa. Tarjoile perunamuusin ja persiljavoin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Perunamuusi