Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kahden juuston silakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Makuja-kokki Krista Niiniharjun tekemät maukkaat kahden juuston silakat sopivat tarjottavaksi piparjuurella maustetun bataattimuusin keraa.

Ainekset

  • 600 g (pakastettuja) silakkafileitä
  • noin 1 1/2 tl (meri)suolaa
  • ripaus jauhettua valkopippuria
  • 1 (iso) punasipuli
  • 1 pieni tlk (50 g/35 g) kapriksia
  • 1 rkl currya
  • 2 dl (emmental)-raastetta
  • 1 prk (2 1/2 dl) savujuusto-ruokakermaa
  • 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
  • 2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna

Valmistusohje

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä sulaneet silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna punasipuli kalafileiden päälle. Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan. Valuta kaprikset liemestään.

Ripottele kalafileiden päälle ja väleihin kapriksia, currya ja juustoraastetta. Kaada ruokakerma päällimmäiseksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa piparjuurella maustetun

Tuoreimmat aiheesta

Uunisilakka