Kahden juuston silakat
Makuja-kokki Krista Niiniharjun tekemät maukkaat kahden juuston silakat sopivat tarjottavaksi piparjuurella maustetun bataattimuusin keraa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Ainekset
- 600 g (pakastettuja) silakkafileitä
- noin 1 1/2 tl (meri)suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
- 1 (iso) punasipuli
- 1 pieni tlk (50 g/35 g) kapriksia
- 1 rkl currya
- 2 dl (emmental)-raastetta
- 1 prk (2 1/2 dl) savujuusto-ruokakermaa
- 2 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- 2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
Valmistusohje
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Levitä sulaneet silakkafileet työlaudalle nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori ja hienonna punasipuli kalafileiden päälle. Kääri fileet rulliksi ja lado ne uunivuokaan. Valuta kaprikset liemestään.
Ripottele kalafileiden päälle ja väleihin kapriksia, currya ja juustoraastetta. Kaada ruokakerma päällimmäiseksi. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa piparjuurella maustetun
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku