Paistetut etikkasilakat
Tämä on kätevä tapa hyödyntää ylijääneet silakat. Sen lisäksi paistetut silakat on kaunis ja maistuva herkku joulupöydässä tarjottavaksi.
- Ruokavalio: Kananmunaton
4 annosta
- 1 kg tuoreita silakoita
- 1 dl karkeita ruisjauhoja tai korppujauhoja
- 1 tl suolaa
- 4 dl vettä
- ½ dl väkiviinietikkaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl maustepippureita
- ½ laakerinlehti
- 1 keskikokoinen sipuli viipaleina
- 1 keskikokoinen punasipuli viipaleina
- 1 pieni pala porkkanaa suikaleina
- 1 rkl hienonnettua tilliä
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Perkaa ja huuhtele silakat. Sekoita ruis- tai korppujauhoihin suola ja kääntele silakat seoksessa. Paista voissa kullanruskeiksi ja pane sitten kulhoon.
2. Sekoita vesi, etikka, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja sipuli liemeksi ja kaada silakoiden päälle. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.
3. Asettele silakat syvälle vadille, kaada päälle marinadi ja koristele punasipuliviipaleilla, porkkanasuikaleilla ja hienonnetulla tillillä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Kurpitsapiirakka
-
Anun lohipiirakka
-
Mokkapalamutakakku
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti