Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistetut etikkasilakat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on kätevä tapa hyödyntää ylijääneet silakat. Sen lisäksi paistetut silakat on kaunis ja maistuva herkku joulupöydässä tarjottavaksi.

4 annosta

  • 1 kg tuoreita silakoita
  • 1 dl karkeita ruisjauhoja tai korppujauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 4 dl vettä
  • ½ dl väkiviinietikkaa
  • ½ dl sokeria
  • 1 tl maustepippureita
  • ½ laakerinlehti
  • 1 keskikokoinen sipuli viipaleina
  • 1 keskikokoinen punasipuli viipaleina
  • 1 pieni pala porkkanaa suikaleina
  • 1 rkl hienonnettua tilliä
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Perkaa ja huuhtele silakat. Sekoita ruis- tai korppujauhoihin suola ja kääntele silakat seoksessa. Paista voissa kullanruskeiksi ja pane sitten kulhoon.

2. Sekoita vesi, etikka, sokeri, pippurit, laakerinlehti ja sipuli liemeksi ja kaada silakoiden päälle. Anna maustua jääkaapissa vuorokauden ajan.

3. Asettele silakat syvälle vadille, kaada päälle marinadi ja koristele punasipuliviipaleilla, porkkanasuikaleilla ja hienonnetulla tillillä.

Tuoreimmat aiheesta

Maustesilakka