Raakapaistetut perunakuutiot
Raakapaistetut perunat ovat oiva herkku ja niissä on enemmän makua kuin keitetyistä perunoista paistetuilla. Saadaksesi herkullisen rapean paistopinnan perunakuutioihin paista ne mieluiten melko pienissä erissä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg kiinteitä perunoita
- voita tai öljyä paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
- (1 valkosipulinkynsi)
Koristeluun
- 1 persiljanoksa
Valmistusohje
1. Kuori ja kuutioi perunat. Mitä pienempiä kuutioita, sitä nopeammin ne kypsyvät. Kuumenna voi tai öljy tai hiukan molempia paistinpannussa ja paista perunakuutiot kullanruskeiksi. Älä laita liikaa perunaa kerrallaan pannulle, jolloin niihin ei tule rapeaa paistopintaa. Paista mieluummin pienemmissä erissä.
2. Mausta suolalla ja jauhetulla pippurilla ja purista valkosipulinkynsi mukaan paistamisen loppupuolella, jos haluat perunoihin vienon valkosipulin maun. Raakapaistetut perunat sopivat monenlaisen lihan, makkaran, munan ja kalankin lisäkkeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku