Pannukakku
Pannukakku voi olla makea tai suolainen! Taikinaan saat lisää makeutta kaardemummalla, vaniljasokerilla tai kanelilla. Suolaiseen pannariin sopii muun muassa kinkku, savukala ja kasvikset. Makuja-kokki Maija Silvennoisen herkullinen pannariohje.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 4 munaa
- 1 l maitoa
- 3 dl vehnäjauhoja
- 2 dl ohrajauhoja tai grahamjauhoja
- 1 tl suolaa
Valmistusohje
Laita uuni lämpenemään 200-asteeseen. Sekoita kaikki pannukakkutaikinan ainekset keskenään. Anna taikinan turvota uunin lämpenemisen ajan. Vuoraa leivinpaperilla iso reunallinen uunipelti ja voitele se rasvalla. Kaada siihen pannaritaikina. Paista uunin keskitasolla noin 25 minuuttia kauniin väriseksi. Nauti hillon, marjojen tai kermavaahdon kera.
Taikinan voit maustaa makeaksi kahdella ruokalusikallisella sokeria. Muita mausteita voit lisätä esimerkiksi teelusikallinen kaardemummaa, vaniljasokeria tai kanelia.
Saat ruokaisan pannarin kun ripottelet pinnall yhden desilitran suikaloitua kinkkua, savukalaa, tonnikalaa tai kasviksia raasteena sekä yhden desin juustoraastetta. Lisää ainekset puolikypsään pannariin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti