Panzanella -leipäsalaatti

Miten voisi hyödyntää kuivahtanutta leipää?

4 hengelle

  • 8 siivua päivän vanhaa toscanalaista leipää
  • 10 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 1 punasipuli suikaleiksi hienonnettuna
  • 1,2 dl neitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 4 tuoretta basilikanlehteä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohje

Ennen kuin syöttää sen puluille, kannattaa harkita panzanellan, helpon ja perinteisen toscanalaisen leipäsalaatin, tekemistä.

- Upota päivänvanhat toscanalaiset leipäviipaleet vesikulhoon. Purista käsin pois kaikki vesi, jonka leipä on imenyt. Paloittele leipä pieniksi palasiksi ja laita palat isoon kulhoon.

- Purista kirsikkatomaatin mehua leipäpalojen joukkoon ennen kuin sekoitat sinne tomaatinpuolikkaat.

- Lisää kulhoon sipulikuutiot, neitsytoliiviöljy ja punaviinietikka.

- Revi basilikanlehdet ja ripottele salaattiin. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita hyvin.

- Aseta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta salaatti maustuisi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!