Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Panzanella -leipäsalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Miten voisi hyödyntää kuivahtanutta leipää?

4 hengelle

  • 8 siivua päivän vanhaa toscanalaista leipää
  • 10 kirsikkatomaattia puolitettuina
  • 1 punasipuli suikaleiksi hienonnettuna
  • 1,2 dl neitsytoliiviöljyä
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 4 tuoretta basilikanlehteä
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohje

Ennen kuin syöttää sen puluille, kannattaa harkita panzanellan, helpon ja perinteisen toscanalaisen leipäsalaatin, tekemistä.

- Upota päivänvanhat toscanalaiset leipäviipaleet vesikulhoon. Purista käsin pois kaikki vesi, jonka leipä on imenyt. Paloittele leipä pieniksi palasiksi ja laita palat isoon kulhoon.

- Purista kirsikkatomaatin mehua leipäpalojen joukkoon ennen kuin sekoitat sinne tomaatinpuolikkaat.

- Lisää kulhoon sipulikuutiot, neitsytoliiviöljy ja punaviinietikka.

- Revi basilikanlehdet ja ripottele salaattiin. Lisää suolaa ja pippuria maun mukaan. Sekoita hyvin.

- Aseta jääkaappiin muutamaksi tunniksi, jotta salaatti maustuisi.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvissalaatti