Papumuhennos

Tämän papumuhennoksen ohje on peräisin Egyptistä. Alkuperäisen nimensä foul medames muhennos on saanut valmistukseen käytettävistä ruskeista medames-pavuista. Myös muut pavut käyvät yhtä hyvin. Tarjoa muhennos ja lisukkeet omista astioistaan.

4 annosta

  • 400 g papuja
  • 1-1½ litraa vettä
  • 1 rkl jauhettua juustokuminaa
  • 4 valkosipulinkynttä
  • ½ tl mustapippuria
  • 4 kovaksi keitettyä munaa
  • 1 sitruuna
  • 1 sipuli
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 6-8 tuoretta basilikanlehteä
  • 1 viipaloitu tomaatti
  • ½ dl hienonnettua persiljaa
  • suolaa

Tarjoiluun

  • 4 pitaleipää

Valmistusohje

1. Liota papuja kylmässä vedessä yön yli. Kaada liotusvesi pois.

2. Kaada pavut kattilaan ja lisää puhdas vesi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Lisää juustokumina, valkosipuli ja pippuri papujen joukkoon. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla, kunnes pavut ovat kypsiä, 1-2 tuntia lajikkeesta riippuen. Laimenna tarvittaessa vedellä.

3. Leikkaa sitruuna lohkoiksi. Kuori ja hienonna munat. Kuori ja viipaloi sipuli. Sekoita keskenään tomaatti- ja sipuliviipaleet, oliiviöljy ja basilika. Annostele lisukkeet kulhoihin. Mausta pavut suolalla ja ripottele päälle persiljaa. Tarjoa lisukkeiden ja pitaleivän kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!