Papusalaatti pecorinon kera

Toscanassa tätä ihanaa salaattia tarjoillaan usein lounaaksi. Pecorino on Toscanan oma juustolaji, yritä siis löytää kaupasta aitoa tavaraa. Jos et löydä, on parmesaani maukas vaihtoehto. Anna salaatin seistä tunnin ajan, jotta maut ehtivät imeytyä.

4 annosta

  • 4 dl pennepastaa
  • 4 dl papuja
  • 4 dl kuutioitua pecorinojuustoa tai parmesaanijuustoa
  • 2 hienonnettua punasipulia
  • 1½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Leikkaa pecorino 1 cm kuutioiksi. Irrota härkäpavut paloista. Sekoita kulhossa punasipuli, pecorino, pasta ja pavut. Sekoita oliiviöljy ja viinietikka, kaada salaatin päälle ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna salaatin vetäytyä tunnin.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!