Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Papusalaatti pecorinon kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Toscanassa tätä ihanaa salaattia tarjoillaan usein lounaaksi. Pecorino on Toscanan oma juustolaji, yritä siis löytää kaupasta aitoa tavaraa. Jos et löydä, on parmesaani maukas vaihtoehto. Anna salaatin seistä tunnin ajan, jotta maut ehtivät imeytyä.

4 annosta

  • 4 dl pennepastaa
  • 4 dl papuja
  • 4 dl kuutioitua pecorinojuustoa tai parmesaanijuustoa
  • 2 hienonnettua punasipulia
  • 1½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 nippu lehtipersiljaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.

2. Leikkaa pecorino 1 cm kuutioiksi. Irrota härkäpavut paloista. Sekoita kulhossa punasipuli, pecorino, pasta ja pavut. Sekoita oliiviöljy ja viinietikka, kaada salaatin päälle ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna salaatin vetäytyä tunnin.

Tuoreimmat aiheesta

Papusalaatti