Papusalaatti pecorinon kera
Toscanassa tätä ihanaa salaattia tarjoillaan usein lounaaksi. Pecorino on Toscanan oma juustolaji, yritä siis löytää kaupasta aitoa tavaraa. Jos et löydä, on parmesaani maukas vaihtoehto. Anna salaatin seistä tunnin ajan, jotta maut ehtivät imeytyä.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
4 annosta
- 4 dl pennepastaa
- 4 dl papuja
- 4 dl kuutioitua pecorinojuustoa tai parmesaanijuustoa
- 2 hienonnettua punasipulia
- 1½ dl oliiviöljyä
- ½ dl punaviinietikkaa
- 1 nippu lehtipersiljaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta runsaassa suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada lävikköön ja huuhtele kylmällä vedellä.
2. Leikkaa pecorino 1 cm kuutioiksi. Irrota härkäpavut paloista. Sekoita kulhossa punasipuli, pecorino, pasta ja pavut. Sekoita oliiviöljy ja viinietikka, kaada salaatin päälle ja mausta suolalla sekä pippurilla. Anna salaatin vetäytyä tunnin.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa