Sieni-papusalaatti
Suomen sienivalikoima on runsas ja upea, ja nykyään myös viljeltyjä sieniä, kuten osterivinokasta, on saatavilla ympäri vuoden. Marinoidut sienet sopivat erinomaisesti salaattiin. Muista suikaloida sienet ohuiksi.
- Ruokavalio: Kevyt, Kasvisruoka, Laktoositon, Gluteeniton, Kananmunaton
4 annosta
- 500 g kauden sieniä
- 300 g vihreitä papuja
- 4 rkl hyvää öljyä sienille
- vajaa 1 rkl öljyä pavuille
- 2 hienonnettua salottisipulia
- 1 sitruunan mehu
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
- 1 veitsenkärjellinen raastettua inkivääriä
Valmistusohje
1. Puhdista sienet huolellisesti ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Sekoita sieniviipaleet öljyn, sitruunamehun ja salottisipulin kanssa. mausta suolalla, vastajauhetulla valkopippurilla ja tuoreella inkiväärillä. Anna vetäytyä ainakin puolen tunnin ajan.
2. Keitä papuja hiljalleen riittävästi suolatussa vedessä, lisää ruokalusikallinen öljyä. Kaada pavut lävikköön ja kasta ne heti jääkylmään veteen, jotta kiehuminen lakkaa ja pavuissa säilyy maku, kiinteys ja väri.
3. Valuta pavut ja sekoita sienten kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku