Nizzan salaatti ja artisokanpohjat

Tämä on yksi maailman parhaista ja tunnetuimmista salaateista. Rivieralla sen kanssa nautitaan useimmiten roséviiniä. Ainekset saattavat vaihdella, tässä uutta ovat artisokanpohjat. Valkosipuli ei tee pahaa kastikkeelle.

Neljälle

  • 1 paketti vihreitä pakastepapuja
  • 1 salaattikerä suikaloituna
  • 1 purkki latva-artisokanpohjia
  • 1 purkki mustia oliiveja
  • 1 rasia sardelleja
  • 1 pieni purkki tonnikalaa
  • 1 pieni kurkku
  • 2-3 tomaatti lohkoina
  • 4 kovaksikeitettyä munaa lohkoina

Kastike

  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl viinietikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 tl vaaleaa dijonsinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Ryöppää pavut nopeasti ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta. Ryhmittele tai kerrostele kaikki ainekset kauniisti isolle vadille. Sekoita kastikkeen ainekset ja lusikoi salaatille juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!