Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Nizzan salaatti ja artisokanpohjat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on yksi maailman parhaista ja tunnetuimmista salaateista. Rivieralla sen kanssa nautitaan useimmiten roséviiniä. Ainekset saattavat vaihdella, tässä uutta ovat artisokanpohjat. Valkosipuli ei tee pahaa kastikkeelle.

Neljälle

  • 1 paketti vihreitä pakastepapuja
  • 1 salaattikerä suikaloituna
  • 1 purkki latva-artisokanpohjia
  • 1 purkki mustia oliiveja
  • 1 rasia sardelleja
  • 1 pieni purkki tonnikalaa
  • 1 pieni kurkku
  • 2-3 tomaatti lohkoina
  • 4 kovaksikeitettyä munaa lohkoina

Kastike

  • 1,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl viinietikkaa
  • 0,5 dl vettä
  • 1 tl vaaleaa dijonsinappia
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Ryöppää pavut nopeasti ja huuhtele kylmällä vedellä, valuta. Ryhmittele tai kerrostele kaikki ainekset kauniisti isolle vadille. Sekoita kastikkeen ainekset ja lusikoi salaatille juuri ennen tarjoilua.

Tuoreimmat aiheesta

Nizzansalaatti