Punapapusalaatti
Linsseistä ja pavuista saa maukkaan salaatin. Salaattikastike imeytyy niihin ja antaa erittäin hienon maun. Voit joko keittää pavut itse tai ostaa purkkipapuja. Tässä reseptissä on käytetty purkillinen punaisia papuja.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
4 annosta
- 1 purkki punaisia papuja
- 1 hienonnettu punasipuli
- 1 rkl balsamiviinietikkaa
- 3 rkl oliiviöljyä
- suolaa
- vastajauhettua mustapippuria
- 1 oksa tuoretta timjamia
Valmistusohje
1. Sekoita balsamiviinietikasta, öljystä, suolasta ja pippurista salaattikastike.
2. Hienonna punasipuli. Valuta neste pavuista ja huuhtele ne huolellisesti. Sekoita pavut ja sipuli.
3. Kaada kastike seoksen päälle ja anna imeytyä, mieluiten muutaman tunnin ajan. Sekoita salaattia muutaman kerran imeytymisen aikana. Koristele timjamin oksalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa