Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paraguaylainen maissileipä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tässä paraguaylaisessa leivässä on maissijauhoja, ei maissitärkkelystä. Leipä leivotaan vuoassa, maustetaan juustolla ja tarjoillaan täyttävänä lisänä salaattien kera.

Kuudelle

  • 2 rkl pehmeää voita
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 3 ½ dl maissinjyviä
  • 3 ½ dl maissijauhoja
  • 1 ½ dl maitoa
  • ½ dl + 1 rkl oliiviöljyä
  • 3 ½ dl juustoraastetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 ¼ dl karkeasti silputtua keltasipulia
  • 3 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuina

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele neliskulmaisen, n. 25X30 cm suuruisen vuoan pohja 1 rkl voita. Ripottele päälle vehnäjauhot ja ravistele vuokaa niin että jauhot jakautuvat tasaisesti. Kuumenna 1 rkl öljyä paistinpannussa ja paista sipuli ilman että se saa väriä.

2. Hienonna maissinjyvät tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi, kaada isoon kulhoon. Sekoita joukkoon maissijauhot, maito, ½ dl öljyä, juustoraaste, sipuli ja suola. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja keltuaiset vaaleaksi, paksuksi massaksi. Kääntele valkuaisvaahto varoen keltuaisiin ja lopuksi munaseos maissitaikinaan.

3. Kaada taikina vuokaan, laita loput voista nokareina leivän päälle ja paista uunissa n. 30 minuuttia. Anna leivän levätä ennen sen kumoamista vuoasta ja leikkaamista.

Tuoreimmat aiheesta

Leipä