Oliivileipä

Tämä on helposti leivottava leipä, joka sopii useimpiin seisoviin pöytiin. Se maistuu hyvältä myös alkudrinkkien kera tai alkupalana. Leipä on tuhtia, pieni pala jokaiselle riittää.

1 leipään

  • 4 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 4 keskikokoista kananmunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 ½ dl rahkaa
  • 1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
  • 50 g parmesaaniraastetta
  • 100 g emmentaljuustoraastetta
  • 150 g savukinkkukuutioita
  • 20 paprikatäytteistä vihreää oliivia
  • 75 g rouhittuja saksanpähkinöitä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele pitkulainen kakkuvuoka (n. 2 litran vetoinen) ja laita pohjalle leivinpaperia. Kuutioi kinkku, halkaise oliivit ja rouhi pähkinät.

2. Sekoita jauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Vatkaa munat kevyesti ja lisää kuiviin aineksiin yhdessä öljyn, rahkan ja viinin kanssa. Lisää juustoraasteet ja sekoita taikina tasaiseksi; koostumuksen pitäisi muistuttaa sokerikakkutaikinaa. Lisää kinkkukuutiot, oliivipalat ja pähkinärouhe.

3. Kaada taikina vuokaan, tasoita pinta ja paista uunin alatasolla n. 45 minuuttia. Kokeile tikulla, kun tikku on kuiva, leipä on valmis. Ota leipä uunista ja anna jäähtyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.