Kampasimpukat paprikaöljyssä

Kampasimpukoilla voit helposti saada ruokapöytääsi hienostunutta espanjalaista vivahdetta.

Ainekset

  • 12 kampasimpukkaa
  • 3 punaista paprikaa
  • 5-6 valkosipulinkynttä
  • 2 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl kirkastettua voita (sulata 40 g voita kattilassa, poista liedeltä ja anna heran laskeutua pohjalle. Kaada kirkas voi toiseen astiaan)
  • 1 dl ruohosipulia
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Valmistusohje

Halkaise paprikat, poista siemenet ja leikkaa puolikkaat vielä kolmeen osaan. Kuori valkosipulit. Grillaa paprikoita ja valkosipuleita uunipellillä grillivastuksien alla ulkopinta ylöspäin 10-15 minuuttia kunnes paprikat ovat pehmeitä ja kuoret irtoavat.

Soseuta paprikat ja valkosipulit sekä 1 dl öljyä tehosekoittimessa tasaiseksi. Lisää sekaan loppu öljy ja ruohosipuli. Mausta pippurilla ja suolalla.

Kuivaa kampasimpukat talouspaperilla kuiviksi; mausta molemmin puolin pippurilla ja suolalla. Paista kampasimpukat pinnoitetulla kuumalla pannulla kirkastetussa voissa molemmin puolin pähkinäisen rapeaksi. Älä paista kypsäksi, että simpukat eivät sitkisty.

Nosta simpukat lautasille paprikaöljyn päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.