Parsaa ja porkkanoita hollandaisekastikkeella

Samettinen hollandaisekastike on maailmankuulu klassikko, jota usein tarjotaan myös kalan kera. Älä käytä valmistuksessa alumiinikattilaa, jotta kastike ei värjäydy. Kastike ei myöskään saa kiehua, sillä muutoin se juoksettuu. Valmista siis kastike erittäin miedolla lämmöllä tai vesihauteessa.

4 annosta

  • 500 g valkoista tankoparsaa
  • 500 g vihreää tankoparsaa
  • 500 g uuden sadon porkkanoita
  • 2 tl suolaa/vesilitra
  • 30 g voita
  • 1 hienonnettu sipuli
  • 1/4 tl sokeria
  • 3/4 dl kasvislientä

Hollandaisekastike

  • 4 munankeltuaista
  • 8 rkl vettä
  • 200 g sulatettua ja jäähtynyttä voita
  • suolaa ja pippuria
  • tilkka vastapuristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Hollandaisekastike: Vatkaa munankeltuaiset ja vesi kattilassa. Jatka vatkaamista, kunnes kastike sakenee. Lisää voi pieninä nokareina koko ajan voimakkaasti vatkaten. Kastikkeen tulee olla kuohkeaa ja paksua. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.

2. Kuori valkoiset tankoparsat. Vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria. Poista tyviosa sekä valkoisista että vihreistä parsoista. Raaputa porkkanoista kuori. Keitä parsat suolalla maustetussa vedessä. Valkoiset parsat kypsyvät noin 20 minuutissa ja vihreät noin 10 minuutissa.

3. Hienonna sipuli ja kuullota se lopussa voissa, älä ruskista. Lisää sokeri. Kaada joukkoon kasvisliemi ja lisää porkkanat. Hauduta noin 15 minuuttia. Nosta kasvikset lautaselle ja kaada päälle kastiketta

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.