Parsaa yrttikastikkeella

Kun kevään tuoreet parsat saapuvat kauppoihin, voit tarjoilla tätä herkkua alkuruokana, lisukkeena tai seisovassa pöydässä. Pehmeä yrttikastike, joka maistuu voilta, sopii hyvin lisäksi.

Neljälle

  • 500 g parsaa
  • vettä ja suolaa

Yrttikastike

  • 2 munankeltuaista
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 4 rkl vettä
  • 3 dl kirkastettua voita
  • ½ rkl dijonsinappia
  • 3 rkl hienonnettuja yrttejä (persiljaa, tilliä, kirveliä)
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Yrttikastike: Sekoita keltuaiset, viinietikka ja vesi kattilassa (ruostumatonta terästä). Vatkaa voimakkaasti miedolla lämmöllä, niin että keltuaisista tulee ilmavia ja paksuja. Ota kattila liedeltä ja jatka vatkaamista. Lisää samalla voimakkaasti vatkaten voisula, niin että kastike paksuuntuu. Vatkaa mukaan sinappi, yrtit, suola ja pippuri.

2. Kuori parsat varoen perunankuorimaveitsellä. Aloita nupun alapuolelta ja jatka alaspäin, poista huolellisesti varsinkin säikeiset osat.

3. Kuumenna kiehuvaksi vettä ja suolaa, 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja asettele parsat heti tarjolle kastikkeen kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.