Parsapaketit ja hollandaisekastike
Valkoista parsaa täytyy raaskia syödä edes kerran kevään aikana. Yhdistelmä hollantilaiskastikkeen kera on klassinen, mutta kastike on vähän työläs. Helpommalla pääset ostamalla valmista kastiketta.
Kuudelle
- 500-600 g valkoista parsaa
- 6 savukinkkusiivua
- 200 g hollandaisekastiketta
- ½ sitruunan raastettu kuori
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 300 asteeseen. Kuori parsat perunankuorimaveitsellä tyvestä ylöspäin, leikkaa pari senttiä pois tyvestä. Keitä parsat kypsiksi vähäsuolaisessa vedessä 10 minuuttia. Kaada vesi pois.
2. Jaa parsat kuuteen nippuun ja kietaise kinkkuviipale kunkin nipun ympärille. Aseta paketit uunivuokaan. Sekoita hollantilaiskastikkeeseen sitruunankuoriraaste ja kaada parsojen päälle.
3. Laita vuoka uuniin, kunnes kastike on lämmennyt ja pinta alkaa saada väriä, noin 10 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku