Gratinoitua kinkkua katkaravuilla
Julkaistu
Kesäkeittiön pelastus.
Neljälle
- noin 500 g keitto- tai savukinkkua, palana
- 1 prk parsannuppuja
- 200 g katkarapuja kuorineen
- 1 pkt hollandaisekastiketta
- puristettua sitruunamehua
- ½ dl kermaa
- paprikajauhetta
- hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Viipaloi kinkku ja laita viipaleet uunivadille, laita päälle valutetut parsannuput.
2. Sekoita hollandaisekastike ja kerma, mausta sitruunalla. Levitä kinkulle.
3. Kuori katkaravut ja pistele ne sinne ja tänne vadille. Puuteroi päälle hieman paprikajauhetta.
4. Gratinoi uunin keskitasolla n. 10 minuuttia, ripottele päälle persiljaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka