Parsaa mantelivoilla
Nauti parsasadon aikaan.
Neljälle
- noin 500 g tuoretta parsaa, valkoista tai vihreää
- 75 g voita
- 1 pss mantelilastuja
Valmistusohje
1. Valkoiset parsat kuoritaan latvasta alaspäin perunankuorimaveitsellä. Vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria, leikkaa pois osa tyveä jos varsi vaikuttaa kuivalta.
2. Laita parsat nuput samaan suuntaan pataan. Keitä hiljalleen kevyesti suolatussa vedessä. Valkoiset parsat pehmenevät 20-45 minuutissa, vihreät 5 minuutissa. Nosta parsat varoen padasta ja valuta.
3. Paahda mantelit kevyesti kuivalla pannulla. Sulata voi ja kaada se kuumana parsoille. Ripottele päälle mantelia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Hanna Sumarin jumalattaren ruusukaalit
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Munakasrulla à la Hellapoliisi