Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parsaa mantelivoilla

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Nauti parsasadon aikaan.

Neljälle

  • noin 500 g tuoretta parsaa, valkoista tai vihreää
  • 75 g voita
  • 1 pss mantelilastuja

Valmistusohje

1. Valkoiset parsat kuoritaan latvasta alaspäin perunankuorimaveitsellä. Vihreitä parsoja ei tarvitse kuoria, leikkaa pois osa tyveä jos varsi vaikuttaa kuivalta.

2. Laita parsat nuput samaan suuntaan pataan. Keitä hiljalleen kevyesti suolatussa vedessä. Valkoiset parsat pehmenevät 20-45 minuutissa, vihreät 5 minuutissa. Nosta parsat varoen padasta ja valuta.

3. Paahda mantelit kevyesti kuivalla pannulla. Sulata voi ja kaada se kuumana parsoille. Ripottele päälle mantelia.

Tuoreimmat aiheesta

Parsa