Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Parsaa tomaatin ja kananmunan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämän parsan voit tarjoilla alkuruokana tai lisukkeena sekä lihalle että kalalle.

Neljälle

  • 500 g parsaa
  • vettä ja suolaa
  • 2 hyvin kypsää tomaattia
  • 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
  • ½ dl voisulaa
  • persiljaa koristeeksi

Valmistusohje

1. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot. Kalttaa, kuori ja kuutioi ne. Kuutioi kananmunat.

2. Kuori parsat varoen perunankuorimaveitsellä, aloita nupun alapuolelta ja kuori alaspäin, poista varsinkin tyven säikeiset osat.

3. Käytä 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja asettele parsat heti tarjolle tomaatin ja munan kera. Kaada päälle voisulaa, koristele persiljalla.

Tuoreimmat aiheesta

Parsa