Parsaa tomaatin ja kananmunan kera
Tämän parsan voit tarjoilla alkuruokana tai lisukkeena sekä lihalle että kalalle.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 500 g parsaa
- vettä ja suolaa
- 2 hyvin kypsää tomaattia
- 2 kovaksi keitettyä kananmunaa
- ½ dl voisulaa
- persiljaa koristeeksi
Valmistusohje
1. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot. Kalttaa, kuori ja kuutioi ne. Kuutioi kananmunat.
2. Kuori parsat varoen perunankuorimaveitsellä, aloita nupun alapuolelta ja kuori alaspäin, poista varsinkin tyven säikeiset osat.
3. Käytä 1 tl suolaa per litra vettä. Käytä joko korkeaa parsakattilaa, jossa parsat keitetään ”seisaaltaan”, tai leveää kattilaa, jossa parsat voivat maata nuput samaan suuntaan. Keitä parsoja vedessä 5-15 minuuttia koosta riippuen. Kaada vesi pois ja asettele parsat heti tarjolle tomaatin ja munan kera. Kaada päälle voisulaa, koristele persiljalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku