Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pannacotta sitruunasokerin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Pannacotta on italiaa ja tarkoittaa pientä kermavanukasta. Tämä hieno, pehmeä jälkiruoka tarjoillaan tässä reseptissä kokonaisuutta terävöittävän sitruunasokerin kera.

4 annosta

  • 1 ½ liivatelehteä
  • 4 dl kermaa
  • 1 vaniljatanko
  • ½ dl sokeria

Sitrussokeri

  • 1 dl sokeria
  • 1 limetin kuori ja mehu
  • 1 sitruunan kuori

Koristeluun

  • hedelmiä ja marjoja

Valmistusohje

1. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kiehauta kerma vaniljatangon ja sokerin kanssa ja hauduta hiljalleen 15 minuutin ajan. Liota liivatelehdet huolellisesti kylmässä vedessä. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, purista niistä vesi pois ja lisää lämpimään kermaan samalla sekoittaen. Annostele annosvuokiin tai korkeisiin laseihin. Anna seisoa viileässä kunnes panna cotta on jäähtynyt, noin kolmen tunnin ajan.

2. Raasta limetin- ja sitruunankuori ja sekoita sokerin kanssa. Purista joukkoon limetin mehu ja valele panna cottan päälle.

3. Koristele hedelmillä tai marjoilla ja tarjoile heti.

Tuoreimmat aiheesta

Pannacotta