Pannacotta sitruunasokerin kera
Pannacotta on italiaa ja tarkoittaa pientä kermavanukasta. Tämä hieno, pehmeä jälkiruoka tarjoillaan tässä reseptissä kokonaisuutta terävöittävän sitruunasokerin kera.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 1 ½ liivatelehteä
- 4 dl kermaa
- 1 vaniljatanko
- ½ dl sokeria
Sitrussokeri
- 1 dl sokeria
- 1 limetin kuori ja mehu
- 1 sitruunan kuori
Koristeluun
- hedelmiä ja marjoja
Valmistusohje
1. Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa. Kiehauta kerma vaniljatangon ja sokerin kanssa ja hauduta hiljalleen 15 minuutin ajan. Liota liivatelehdet huolellisesti kylmässä vedessä. Kun liivatelehdet ovat pehmenneet, purista niistä vesi pois ja lisää lämpimään kermaan samalla sekoittaen. Annostele annosvuokiin tai korkeisiin laseihin. Anna seisoa viileässä kunnes panna cotta on jäähtynyt, noin kolmen tunnin ajan.
2. Raasta limetin- ja sitruunankuori ja sekoita sokerin kanssa. Purista joukkoon limetin mehu ja valele panna cottan päälle.
3. Koristele hedelmillä tai marjoilla ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku