Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pasta Carbonara

Julkaistu 24.04.2013 11:02

Kari Aihinen valmisti tätä Carbonara-kastiketta Kaappaus keittiössä tv-ohjelman toisessa jaksossa. Perhe ihastui heti!

Neljälle

  • 1 pakettia pekonia
  • ½ sipuli
  • 1 prk kermaa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 kananmunan keltuaista
  • mustapippurirouhetta
  • 1 pss (400 g) spagettia
  • 2 tl suolaa

Valmistusohje

Pilko pekonit pieniksi paloiksi ja laita ne kylmälle paistinpannulle. Laita hella päälle ensin keskilämmölle niin, että pekonit lämpenevät hitaasti ja samalla pekonin oma rasva sulaa. Voit lisätä lämpöä kun pekonin rasva alkaa sulaa. Kun pekonit ovat rauhassa paistuneet rapeaksi lisää pannulle sipuli ja valkosipuli ja anna niiden paistua kevyesti.

Lisää kerma ja pippuri ja kun kerma alkaa kiehua, pienennä vähän lämpöä ja anna kerman kiehua hieman kokoon. Ota pannu pois hellalta ja suurusta kastike kananmunan keltuaisilla eli lisää keltuaiset kastikkeeseen ja sekoita kastike kauniin kiiltäväksi. Älä keitä kastiketta enää, sillä muuten kananmuna menee kokkeliksi! Maista ja lisää tarvittaessa pippuria. Suolaa on yleensä riittävästi jo pekonissa joten älä lisää sitä ruokaan ennen kuin olet maistanut!

Spagetin valmistus:

Laita isoon ja korkeaan kattilaan 2-4 litraa vettä ja 2tl suolaa. Kun vesi kiehuu, laske varovaisesti spagetti veteen ja taivuta sen pehmentyessä. Sekoita niin, etteivät yksittäiset spagetit takerru toisiinsa. Keitä spagettia pakkauksen ohjeiden mukaan. Kaada spagetti lävikköön.

Kaada spagetti takaisin keittoastiaan. Sekoita keitetty spagetti ja kastike yhteen ja viimeistele annos raastamalla päälle vähän Parmesan-juustoa.

Tuoreimmat aiheesta

Pasta carbonara