Maksakastike

Top Chef -kilpailijoiden ensimmäinen tehtävä oli valmistaa lapsuudesta tuttua ruokaa. "Lapsuusajan ruoka, mikä tuli heti mieleen on maksakastike. Ja siitä syystä, että pidin siitä kovasti jo lapsena, mikä lienee harvinaista", kertoo Top Chefin titteliä tavoitteleva Jenni Bergström.

Ainekset

  • 500 g naudan maksaa
  • 1 sipuli
  • 2 dl vehnäjauhoja
  • 100 g voita
  • noin 1 l vettä
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Valmistusohje

1. Poista maksasta kalvo sekä suonet ja leikkaa se viipaleiksi. Jauhota palat vehnäjauhoissa.

2. Pilko sipuli pieneksi. Paista maksan palat voissa niin, että ne ovat kauniin ruskeita, mausta suolalla ja pippurilla ja kaada ne kattilaan. Kuullota sipulit koko voimäärässä ja lisää vehnäjauhot. Ruskista jauhot ihan tummaksi (näkkileivän väriseksi).

3. Kun jauhot ovat ruskistuneet, lisää joukkoon vesi ja sekoita kastike tasaiseksi. Halutessasi lisää vettä, jos haluat ohuemman kastikkeen. Anna kastikkeen kiehua niin kauan, että rakenne on tasainen ja lisää maksan palojen päälle. Lisää joukkoon kerma. Anna kastikkeen ja maksan palojen vielä hiljalleen porista kattilassa n. 15 min.

Lisukkeeksi survottuja puolukoita ja perunamuhennosta.

Parhaat ruokaohjelmat