Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pasta ja vihreät vihannekset

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä on todella vihreä ruoka joka suhteessa. Romanescoa, vihreää parsakukkakaalia ei ole tarjolla joka kaupassa, mutta voit vaihtaa sen tavalliseen kukkakaaliin tai parsakaaliin, jos haluat pysyä vihreällä linjalla.

Neljälle

  • 350 g maccheroni-pastaa
  • 250 g romanescoa
  • (vihreää parsakukkakaalia)
  • 5 tuoretta vihreää parsaa
  • 200 g sokeriherneitä
  • ½ dl purjosuikaleita
  • 2 sitruunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä. Jaa vihreä tai valkoinen kukkakaali tai parsakaali nupuiksi. Kuori ja leikkaa parsat pienemmiksi. Lisää kaali ja parsa pastan joukkoon, kun keittoaikaa on jäljellä 3 minuuttia. Kaada vesi pois.

2. Viipaloi purjo ohuelti. Kuullota purjoa ja sokeriherneitä 2 rkl:ssa oliiviöljyä. Purista sitruunoista mehu vihannesten päälle.

3. Sekoita vastakeitetyn pastan joukkoon loput oliiviöljystä, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta purjo-sokeriherneseos pastan päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Kasvispasta