Pasta ja vihreät vihannekset

Tämä on todella vihreä ruoka joka suhteessa. Romanescoa, vihreää parsakukkakaalia ei ole tarjolla joka kaupassa, mutta voit vaihtaa sen tavalliseen kukkakaaliin tai parsakaaliin, jos haluat pysyä vihreällä linjalla.

Neljälle

  • 350 g maccheroni-pastaa
  • 250 g romanescoa
  • (vihreää parsakukkakaalia)
  • 5 tuoretta vihreää parsaa
  • 200 g sokeriherneitä
  • ½ dl purjosuikaleita
  • 2 sitruunaa
  • 1 dl oliiviöljyä
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä pasta runsaassa, suolatussa vedessä. Jaa vihreä tai valkoinen kukkakaali tai parsakaali nupuiksi. Kuori ja leikkaa parsat pienemmiksi. Lisää kaali ja parsa pastan joukkoon, kun keittoaikaa on jäljellä 3 minuuttia. Kaada vesi pois.

2. Viipaloi purjo ohuelti. Kuullota purjoa ja sokeriherneitä 2 rkl:ssa oliiviöljyä. Purista sitruunoista mehu vihannesten päälle.

3. Sekoita vastakeitetyn pastan joukkoon loput oliiviöljystä, mausta suolalla ja pippurilla. Nosta purjo-sokeriherneseos pastan päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!