Tomaattikeitto valkoisten papujen ja risoni-pastan kanssa
Risoni on riisinmuotoista ja -kokoista pastaa. Sen keittoaika on 11 minuuttia, mutta muutama minuutti pidempäänkin käy, joten se sopii hyvin keittoihin. Risoni ei liimaudu ja siinä on mukava purutuntuma.
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 ½ dl keitettyjä valkoisia papuja
- 100 g risoni-pastaa
- 1 porkkana
- 1 sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 4 tomaattia
- 8 dl vihanneslientä
- 1 rkl basilikasilppua
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- basilikanlehtiä
Valmistusohje
1. Kuori porkkana, sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta porkkana karkeasti ja silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
2. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää porkkana, sipuli, valkosipuli ja tomaatti, keitä 10 minuuttia. Lisää risoni-pasta ja keitä 10 minuuttia lisää.
3. Silppua basilikanlehdet ja lisää ne sekä valkoiset pavut keittoon. Anna papujen lämmetä kauttaaltaan ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Tarjoille tuotaessa ripottele päälle basilikanlehtiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä