Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tomaattikeitto valkoisten papujen ja risoni-pastan kanssa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Risoni on riisinmuotoista ja -kokoista pastaa. Sen keittoaika on 11 minuuttia, mutta muutama minuutti pidempäänkin käy, joten se sopii hyvin keittoihin. Risoni ei liimaudu ja siinä on mukava purutuntuma.

Neljälle

  • 1 ½ dl keitettyjä valkoisia papuja
  • 100 g risoni-pastaa
  • 1 porkkana
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 4 tomaattia
  • 8 dl vihanneslientä
  • 1 rkl basilikasilppua
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • basilikanlehtiä

Valmistusohje

1. Kuori porkkana, sipuli ja valkosipulinkynsi. Raasta porkkana karkeasti ja silppua sipuli ja valkosipuli. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.

2. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää porkkana, sipuli, valkosipuli ja tomaatti, keitä 10 minuuttia. Lisää risoni-pasta ja keitä 10 minuuttia lisää.

3. Silppua basilikanlehdet ja lisää ne sekä valkoiset pavut keittoon. Anna papujen lämmetä kauttaaltaan ja mausta keitto suolalla ja pippurilla. Tarjoille tuotaessa ripottele päälle basilikanlehtiä.

Tuoreimmat aiheesta

Tomaattikeitto