Pasta-julienne ja valkosipulisimpukat
Julienne on ravintolakieltä ja tarkoittaa hienoksi suikaloituja tai kuutioituja vihanneksia. Ja se on hyvää pastan, valkosipulin ja simpukoiden kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 400 g pastaa
- 2 porkkanaa
- 2 palsternakkaa
- 1/3 purjoa
- oliiviöljyä paistamiseen
- 3 dl ruokakermaa
- 1 dl maitoa
- suolaa ja valkopippuria
Valkosipulisimpukat
- 500 g vihersimpukoita
- 100 g voita
- 1 dl korppujauhoa
- 4 valkosipulinkynttä
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja palsternakat ja suikaloi ne ohuelti. Puhdista purjo ja suikaloi sekin. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti.. Kaada vesi pois.
2. Valkosipulisimpukat: Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita voi ja korppujauho keskenään ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Levitä seos simpukoiden päälle ja gratinoi uunissa noin 8 minuuttia.
3. Kuullota vihannessuikaleita oliiviöljyssä ja kaada sekaan kerma sekä maito. Keitä yksi minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoile simpukat pastan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"