Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pasta-julienne ja valkosipulisimpukat

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Julienne on ravintolakieltä ja tarkoittaa hienoksi suikaloituja tai kuutioituja vihanneksia. Ja se on hyvää pastan, valkosipulin ja simpukoiden kanssa.

Neljälle

  • 400 g pastaa
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakkaa
  • 1/3 purjoa
  • oliiviöljyä paistamiseen
  • 3 dl ruokakermaa
  • 1 dl maitoa
  • suolaa ja valkopippuria

Valkosipulisimpukat

  • 500 g vihersimpukoita
  • 100 g voita
  • 1 dl korppujauhoa
  • 4 valkosipulinkynttä

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori porkkanat ja palsternakat ja suikaloi ne ohuelti. Puhdista purjo ja suikaloi sekin. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaisesti.. Kaada vesi pois.

2. Valkosipulisimpukat: Kuori valkosipulinkynnet. Sekoita voi ja korppujauho keskenään ja purista valkosipulinkynnet joukkoon. Levitä seos simpukoiden päälle ja gratinoi uunissa noin 8 minuuttia.

3. Kuullota vihannessuikaleita oliiviöljyssä ja kaada sekaan kerma sekä maito. Keitä yksi minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kastike pastan joukkoon. Tarjoile simpukat pastan kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Simpukkapasta