Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sienet smetanan kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Monet sieniruoista ovat alun perin Puolasta. Tähän sienimuhennokseen käytetään perinteisesti hapankermaa eli smetanaa. Halutessasi voit toki käyttää myös ranskankermaa. Levitä sienimuhennosta hapanleivän päälle tai tarjoa liha- tai kanaruoan lisukkeena.

4 annosta

  • 400 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • ½ tl paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Huuhtele ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja ruskista se voissa. Ripottele päälle jauhot ja lisää joukkoon maito ja osa ranskankermasta.

2. Lisää sienet ja keitä seosta 5 minuuttia, kunnes se on muhennosta. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

3. Lisää loppu ranskankerma ja lämmitä muhennos varovasti. Muhennos ei saa kiehua, sillä se juoksettuu helposti.

Tuoreimmat aiheesta

Sienet