Sienet smetanan kera

Monet sieniruoista ovat alun perin Puolasta. Tähän sienimuhennokseen käytetään perinteisesti hapankermaa eli smetanaa. Halutessasi voit toki käyttää myös ranskankermaa. Levitä sienimuhennosta hapanleivän päälle tai tarjoa liha- tai kanaruoan lisukkeena.

4 annosta

  • 400 g tuoreita herkkusieniä
  • 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 1 dl maitoa
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria
  • ½ tl paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Huuhtele ja viipaloi sienet. Kuori ja hienonna sipuli ja ruskista se voissa. Ripottele päälle jauhot ja lisää joukkoon maito ja osa ranskankermasta.

2. Lisää sienet ja keitä seosta 5 minuuttia, kunnes se on muhennosta. Mausta suolalla, pippurilla ja paprikajauheella.

3. Lisää loppu ranskankerma ja lämmitä muhennos varovasti. Muhennos ei saa kiehua, sillä se juoksettuu helposti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.