Pastasalaatti, paprikaa, sardelleja ja mozzarellaa
Jos pidät enemmän anjoviksista kuin sardelleista, vaihda. Tietenkin voit käyttää vain yhdenkin väristä paprikaa, mutta älä hyppää grillaamisen yli, se tekee paprikasta juuri niin makoisaa.
- Ruokavalio: Kevyt
Neljälle
- 4 annosta pastaa
- ½ punainen paprika
- ½ keltainen paprika
- 2 sardellifileetä
- 60 g mozzarellaa
- ½ dl mustia oliiveja
- 8 kaprismarjaa
- ½ dl lehtipersiljasilppua
- mustapippuria
- 1 tl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele se nopeasti kylmällä vedellä ja valuta lävikössä.
2. Grillaa paprikat. Laita puolikkaat uunipellille leivinpaperille aivan grillivastuksen alle ja kuumenna grilli huippulämmölle. Anna paprikoiden tulla tummiksi ja rakkulaisiksi, kääntele niitä toisinaan. Pane ne jäähtymään muovipussiin. Vedä niistä kuori sitten irti ja suikaloi paprikat. Poista oliiveista kivet.
3. Hienonna sardellifileet ja leikkaa mozzarella pieniksi paloiksi. Yhdistä pasta, paprika, sardellit, oliivit ja mozzarella. Jauha myllystä päälle mustapippuria ja tipauta muutama tippa oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä