Juhlavartaat

Grillivartaita voi muunnella ikuisesti. Valitse omia suosikkiaineksiasi tai kokeile tätä reseptiämme. Jos käytät puuvartaita, liota niitä hetki vedessä ennen grillausta.

Neljälle

  • 4 lehtipihviä
  • 2 kasslerkyljystä
  • 100 g pekonia
  • 1 suuri, vihreä paprika
  • 2 maissintähkää
  • 1 pieni prk ananasviipaleita
  • ¾ dl ruokaöljyä
  • 1 tl grillimaustetta
  • suolaa ja mustapippuria
  • 4 isoa tomaattia

Valmistusohje

1. Leikkaa pihvit kahtia ja suikaloi kassler. Kääri pekonit rullalle ja suikaloi paprika paksusti. Paloittele maissit paksuiksi paloiksi, jaa ananakset 3-4 palaan.

2. Pujota kaikkia aineksia vartaille. Jos haluat, voit maustaa lehtipihvit suolalla ja pippurilla ennen kuin käärit ne rullalle ja pujotat vartaisiin.

3. Sekoita öljy, suola, mustapippuri ja grillimauste. Penslaa vartaat seoksella ennen grillausta. Grillaa n. 6-8 minuuttia jos hiillos on hyvä, kääntele välillä.

4. Leikkaa tomaatteihin ristiviillot ja laita ne ritilälle vartaiden viereen. Käännä ne parin minuutin jälkeen niin että ne lämpenevät kokonaan. Tarjoile halutessasi keitetyn riisin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.