Pastasalaatti peston ja mozzarellan kera

Pastasalaatti on hyvää ja helppoa lounasta tai päivällistä, ja sopii mainiosti seisovaan pöytään. Helpoiten pääset jos ostat peston valmiina, ja sekoitat salaatin vihanneksista, juustosta ja yrteistä.

Neljälle

  • 4 annosta pennepastaa
  • 1 dl valmista pestoa
  • hieman oliiviöljyä
  • 1 punasipuli
  • 2 tomaattia
  • 2 mozzarellajuustoa
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • mustapippuria
  • välimerensuolaa

Valmistusohje

1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois. Sekoita pasta ja pesto. Lisää hieman oliiviöljyä ja sekoita.

2. Hienonna basilika, säästä muutama kokonainen lehti koristeluun. Suikaloi punasipuli, kuutioi mozzarella ja tomaatit.

3. Kääntele sipuli ja tomaatti pastaan mozzarellan ja hienonnetun basilikan kera. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla ja suolalla. Koristele basilikanlehdillä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.