Pastaa kinkun ja mozzarellan kera
Valitse maukas mozzarellajuusto, hyvää kinkkua ja oikein kypsiä, punaisia tomaatteja, niin tästä yksinkertaisesta, nopeasta ruokalajista tulee mahtava. Koristele basilikanlehdin ja mausta mustapippurilla myllystä.
Neljälle
- 4 annosta pastaa
- 4-5 tomaattia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1 tl suolaa
- 175 savukinkkua
- 125 g mozzarellaa
- tuoretta basilikaa
- mustapippuria
Valmistusohje
1. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
2. Valmistele samalla tomaatit. Halkaise ne ja koverra siemenet teelusikalla. Paloittele tomaatit, laita kulhoon, purista päälle valkosipuli, kaada päälle öljy ja ripottele mukaan suola.
3. Suikaloi kinkku, paloittele mozzarella ja suikaloi basilika.
4. Kaada pastan keittovesi pois ja kaada pasta lämmitettyyn kulhoon.
5. Sekoita tomaatit, kinkku, juusto ja basilika, ja kaada pastan joukkoon. Sekoita, ripottele päälle mustapippuria ja basilikanlehtiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti