Poblano-pesto
Tämä mielikuvituksellinen kastike saa voimansa keskivahvasta poblano-chilistä. Rucola ja kurpitsansiemenet korvaavat italialaisen peston ainekset basilikan ja pinjansiemenet.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Kolmelle
- 3 poblano-chiliä
- 1 dl öljyä paistamiseen
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 ½ dl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 2 dl rucolanlehtiä
- 1 dl rypsiöljyä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Kuumenna paistinpannussa reilusti rypsiöljyä ja paista poblano-chilejä öljyssä, kunnes kuori alkaa irrota. Nosta poblanot kulhoon, peitä se tuorekelmulla ja pane kylmään 10 minuutiksi.
2 Paahda kuorimattomia valkosipulinkynsiä ja kurpitsansiemeniä uunipellillä 5-7 minuuttia. Kuori paahdetut valkosipulinkynnet. Kuori poblanot ja poista niistä siemenet.
3. Soseuta poblano, kurpitsansiemenet, rucola ja valkosipuli mikserissä, lisää rypsiöljy ja sekoita tasaiseksi seokseksi. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä