Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paul Bertollin kuuluisa kukkakaalikeitto

kukkakaalikeitto keitto kukkakaali
Shutterstock
Julkaistu 14.02.2020 10:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kokki Paul Bertollin kuuluisaan kukkakaalikeittoon ei tarvita kuin muutama raaka-aine, silti maku on täydellisen kermainen - ilman kermaa!

Ainekset

  • 3 rkl oliiviöljyä + ekstraneitsytoliiviöljyä maustamiseen
  • 1 sipuli
  • 1 kukkakaali
  • suolaa
  • n. 1 l vettä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Kukkakaalikeitto valmistuu näin:

  1. Lämmitä oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä hiljalleen noin 15 minuuttia.
  2. Paloittele kukkakaali ja lisää kattilaan. Mausta suolalla. Lisää joukkoon 1,5 dl vettä ja nosta lieden lämpötilaa hieman. Peitä kattila kannella ja anna kukkakaalin hautua noin 15-18 minuuttia, tai kunnes se on kypsää. Lisää sitten noin 8 dl vettä, anna kiehahtaa ja keittele 20 minuuttia ilman kantta.
  3. Soseuta keitto (osissa, jos tarpeen) tehosekoittimessa kermaiseksi. Anna jäähtyä 20 minuuttia.
  4. Ohenna keittoa vielä 1-1,5 desilitralla kuumaa vettä. Lämmitä keitto uudelleen kattilassa ja tarjoile lämpimän. Viimeistele annos pienellä lorauksella ekstraneitsytoliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.

Tuoreimmat aiheesta

Kukkakaalikeitto