Paul Bertollin kuuluisa kukkakaalikeitto
Julkaistu
Kokki Paul Bertollin kuuluisaan kukkakaalikeittoon ei tarvita kuin muutama raaka-aine, silti maku on täydellisen kermainen - ilman kermaa!
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- 3 rkl oliiviöljyä + ekstraneitsytoliiviöljyä maustamiseen
- 1 sipuli
- 1 kukkakaali
- suolaa
- n. 1 l vettä
- suolaa
- mustapippuria
Valmistusohje
Kukkakaalikeitto valmistuu näin:
- Lämmitä oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Paloittele kukkakaali ja lisää kattilaan. Mausta suolalla. Lisää joukkoon 1,5 dl vettä ja nosta lieden lämpötilaa hieman. Peitä kattila kannella ja anna kukkakaalin hautua noin 15-18 minuuttia, tai kunnes se on kypsää. Lisää sitten noin 8 dl vettä, anna kiehahtaa ja keittele 20 minuuttia ilman kantta.
- Soseuta keitto (osissa, jos tarpeen) tehosekoittimessa kermaiseksi. Anna jäähtyä 20 minuuttia.
- Ohenna keittoa vielä 1-1,5 desilitralla kuumaa vettä. Lämmitä keitto uudelleen kattilassa ja tarjoile lämpimän. Viimeistele annos pienellä lorauksella ekstraneitsytoliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka