Kukkakaalikeitto valmistuu näin:
- Lämmitä oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa. Hienonna sipuli ja kuullota sitä öljyssä hiljalleen noin 15 minuuttia.
- Paloittele kukkakaali ja lisää kattilaan. Mausta suolalla. Lisää joukkoon 1,5 dl vettä ja nosta lieden lämpötilaa hieman. Peitä kattila kannella ja anna kukkakaalin hautua noin 15-18 minuuttia, tai kunnes se on kypsää. Lisää sitten noin 8 dl vettä, anna kiehahtaa ja keittele 20 minuuttia ilman kantta.
- Soseuta keitto (osissa, jos tarpeen) tehosekoittimessa kermaiseksi. Anna jäähtyä 20 minuuttia.
- Ohenna keittoa vielä 1-1,5 desilitralla kuumaa vettä. Lämmitä keitto uudelleen kattilassa ja tarjoile lämpimän. Viimeistele annos pienellä lorauksella ekstraneitsytoliiviöljyä ja mausta mustapippurilla.